Activiteit

Dialoog in Actie & Marokkaanse PleinTafel #1: Ontrafelen van taboes

zondag 19 mei 2024 , 15:30 - 20:00 uur
Illustration

In het Plein Theater organiseren we PleinTafels rondom culturele activiteiten, waarbij we naast een wereldgerecht ook actuele thema's aansnijden. We nodigen buurtbewoners en geïnteresseerden van harte uit om mee te tafelen en mee te praten.

Samen met Dialoog in Actie zullen we een veilige ruimte bieden voor gesprekken over onderwerpen zoals gender, traditionele rolverdeling en de invloed van culturele normen op het dagelijks leven. Gehost door ervaren gespreksleiders zullen we bij de dialoogtafels een reeks onderwerpen behandelen die vaak vermeden worden in alledaagse gesprekken. Van de verwachtingen rondom vrouwelijkheid tot de druk om traditionele familierollen te vervullen.
 

Dialoog in Actie & Marokkaanse PleinTafel #1: Ontrafelen van taboes
Op 19 mei vanaf 15:30 organiseren we in het Plein Theater een PleinTafel gewijd aan het bespreken en ontrafelen van taboes.

We beginnen met een korte presentatie door Amina Meliani. De presentatie geeft ons inspiratie voor een dialoog over de rol van taboes. Ervaren dialoogleiders zorgen voor een veilige sfeer, waarin de deelnemers worden uitgenodigd om hun persoonlijke ervaringen te delen en inzichten te bieden in hoe taboes hun leven hebben beïnvloed. Door middel van open dialoog streven we ernaar om begrip te bevorderen en te zoeken naar wat ons verbindt. Het is mogelijk om aan een dialoogtafel voor alleen vrouwen, alleen mannen en gemengd plaats te nemen.

De gasten zullen worden uitgenodigd om hun persoonlijke ervaringen te delen en inzichten te bieden in hoe taboes hun leven hebben beïnvloed. Door middel van open dialoog streven we ernaar om begrip te bevorderen en de complexiteit van deze kwesties te belichten.

Na de dialoogtafel is er in ons Eetlokaal de kans om te genieten van de Marokkaanse keuken. Met gekruide tajines, visbastilla en andere Marokkaanse hapjes, gekookt door Samira.

Of je nu een actieve deelnemer bent aan het gesprek of gewoon wilt luisteren en leren, deze middag belooft een boeiende en verrijkende ervaring te worden.

 

Programma
15.00 - 15.30: Inloop

15.30 - 15:50: Presentatie 'Houria' door Amina Meliani

16:00 - 18:00: Dialoog in Actie #1: Ontrafelen van Taboes

18:00 - 20:00: Marokkaanse PleinTafel

 

Presentatie 'Houria' door Amina Meliani
“Het is nooit te laat om ‘echt’ te praten” 

Amina Meliani schrijft en werkt momenteel aan een solo voorstelling ‘Houria’ (‘Vrijheid’ in het Arabisch). Uit dit werkproces heeft ze enkele fragmenten geselecteerd, die een inkijkje geven in haar voorstelling-in-wording.

De voorstelling gaat over een tussenwereld, een zoektocht waarin zij zichzelf kan zijn en waar ze in gesprek gaat met haar overleden vader. Amina vertelt over wat nooit is besproken.

Concept, idee, tekst: theatermaker Amina Meliani | Coaching: Berith Danse  | Foto, video, decor: beeldend kunstenaar Laila Meliani | Met dank aan: Milod Busaken en Nora de Vries

 

#GETINVOLVED
Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Sabrina Berzinij, in het co-creatie programma #GetInvolved, waarbij we je uitnodigen om mee te denken, mee te praten en mee te doen! 

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
€ 15 + consumptiemunt / Dialoog in Actie: €10 inclusief consumptiemunt | Marrokaanse PleinTafel: €5
Deel dit: